Artykuły z kategorii: Gastronomia, artykuły spożywcze
Kuchnia niemiecka
Wbrew pozorom i opiniom większości nas, kuchnia niemiecka, jest bardzo bogatą i różnorodną. opakowania ekologiczne ocet jabłkowy w proszku W naszym mniemaniu kojarzy się przede wszystkim z piwem, golonkami, kapustą i ziemniakami lub też kiełbasą, potocznie nazywaną u nas „białym wurstem”. Ponie
Kuchnia a otwartość na zmiany
Coraz częściej przemieszczamy się, je ździmy i zwiedzamy, zarówno nasz kraj, jak i cały świat, próbujemy, smakujemy odkrywając nowe smaki, delektujemy się nimi i pragniemy przenieść je do własnej kuchni. Zatrzymać na zawszę tę odrobinę nowości, inności i świeżości. Staramy się, więc nauczyć, choć odr
Ulice naszych miast a inna kuchnia
Minęły już czasy, gdy na naszych talerzach gościł tylko kotlet schabowy z ziemniakami i surówką. https://eattofit.pl/ https://www.dagrasso.pl/siedlce-hlasko Gdy schematyczne nasze domowe menu ograniczało się tylko do rosołu czy też zupy ogórkowej. Wspomniana wcześniej globalizacja, wynikająca ta
Sprzęt do obróbki owoców
Przygotowywanie różnych potraw i soków z owoców wymaga posiadania odpowiedniego sprzętu. Zaopatrzenie się w kuchenne narzędzia przeznaczone do obróbki owoców, znacznie ułatwi pracę w kuchni i zwiększy kulinarne możliwości. Jednym z praktycznych urządzeń kuchennych jest drylownica. Dzięki niej łatwo
Niezbędnik kucharza – patelnia
Patelnia to obowiązkowy punkt na liście potrzebnych przyborów kuchennych. Niektórym wystarczy jedna patelnia, na której przyrządzane są różne dania, a inni wolą dostosować rodzaj patelni do specyfiki przygotowywanych potraw. Jakie patelnie dostępne są na rynku? Patelnię elektryczną podłącza się do
Kupujemy domową maszynę do lodów. Na co zwrócić uwagę?
Lody przygotowane samemu są z pewnością dużo zdrowsze od tych kupnych. To my sami decydujemy, jakie składniki chcemy do nich dodać. Zamiast kupować smakołyki w lodziarni, warto zaopatrzyć się w maszynę do lodów i cieszyć się ich smakiem, kiedy tylko chcemy. Przy zakupie urządzenia do produkcji lodów
Dlaczego warto jeść mango?
Mango to owoc, którego właściwości odżywcze doceniono już ponad cztery tysiące lat temu. Wówczas już było bardzo popularne na terenach Indii, ale do Europy dotarło mniej więcej w XVI wieku. miód prosto z pasieki Da Grasso Przez wiele lat jednak, badacze nie zdawali sobie sprawy, że mango oprócz n
Akcesoria do smażenia w głębokim tłuszczu
W gorącym oleju możemy przygotować kurczaka w cieście czy słodkie pączki. Do smażenia w głębokim tłuszczu przydadzą się łyżka cedzakowa i termometr. Te dwa akcesoria znacznie ułatwią przyrządzanie potraw. Jeśli często wykonujesz przepisy w podobny sposób, koniecznie zaopatrz się w takie kuchenne pr
Czy jajka są zdrowe?
Wokół jajek narosło wiele żywieniowych mitów. Część z nas uważa, że powinniśmy je spożywać regularnie – ze względu na zawartość, inni natomiast twierdzą, iż są one wyłącznie źródłem cholesterolu. Do jakiej kategorii produktów zaliczyć więc jajka – zdrowych, stanowiących podstawę diety czy zupełnie